Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Snegur: Cetățenii au acordat o ultimă șansă partidelor proeuropene (VIDEO)

23 iun. 2015,, 13:19   Politică
5246 6

Snegur: Cetățenii au acordat o ultimă șansă partidelor proeuropene
Foto: noi.md

Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, i-a îndemnat pe liderii partidelor proeuropene să asigure în cel mai scurt timp formarea unei majorități parlamentare stabile, pentru continuarea cursului european al țării. Mesajul a fost transmis de fostul șef de stat astăzi, în cadrul ceremoniei de consemnare a 25 de ani de la adoptarea Declarației de suveranitate a Republicii Moldova, informează NOI.md.

Mircea Snegur și-a exprimat regretul în legătură cu blocajul politic în care s-au pomenit partidele proeuropene în urma alegerilor parlamentare, dar s-a arătat convins că situația poate fi remediată.

„Lumea ne arată cu degetul, nu putem nega acest fapt. Mie unuia nu-mi priește o atare atitudine și situație. Cea mai dureroasă este decepția poporului nostru truditor și înțelept. Înțelept și din considerentul că la alegerile locale, per ansamblu, pe țară, votul de încredere a fost acordat forțelor proeuropene. Presimt că aceasta este ultima șansă acordată. De aceea consider că forul nostru ar putea aproba un text către liderii acestor forțe democratice, care în cel mai scurt timp să consolideze majoritățile proeuropene în organele elective de toate nivelurile, inclusiv crearea unei majorități parlamentare”, a punctat primul președinte.

Potrivit lui Mircea Snegur, numai în așa mod poate fi revigorată încrederea din partea partenerilor europeni ai țării, a Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale.

„Rămînem în așteptarea pașilor concreți din partea puterii actuale”, a conchis Mircea Snegur.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?