Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

La Chișinău continuă să scadă prețurile la locuințe

23 iun. 2015,, 10:00   Economie
2674 0
Foto: noi.md
Prețurile la apartamente în municipiul Chișinău vor continua să scadă. Prognoza a fost făcută de către expertul imobiliar Tatiana Stepanenco în studioul postului de radio Sputnik-Moldova.

Locuințele în capitala Moldovei s-au ieftinit cu 1,4 la sută față de perioada similară a anului trecut. Astfel, în primul trimestru al anului 2014 prețul unui metru pătrat a constituit 580 de euro, iar în perioada analogică a anului curent această sumă s-a micșorat pînă la 572 de euro. Potrivit ofertelor existente astăzi pe piața imobiliară, un apartament cu o cameră la Chișinău costă în medie 26 de mii de euro. Prețul unui apartament cu două camere depășește valoarea de 37 de mii de euro, iar apartamentele cu trei camere – în medie 44 de mii de euro.

„În prezent anume cumpărătorul este acela care dictează condițiile pe piață, iar din cauza crizei economice și migrării în masă, cererea la locuințe s-a diminuat considerabil. Ne orientăm după cerințele cumpărătorilor, iar ei astăzi își doresc apartamente cu suprafețe mai mici, din clasa econom”, a spus Stepanenco.

Potrivit expertului, pe piața imobiliară autohtonă se conturează o tendință nefavorabilă.

„Capacitatea de cumpărare a populației scade și piața astăzi stagnează. Clienții sînt dispuși să procure apartamentele la prețul de la 25 pînă la 30-35 mii de euro”, a precizat Stepanenco.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?