X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4056

Turnul de Apă își va deschide larg ușile. Vezi cînd

17 mai. 17:45   Capitala
2214 0

Primăria Capitalei anunță că Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău (Turnul de Apă) își va deschide larg ușile în noaptea de 18 mai, sărbătorind Ziua Internațională a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor printr-un program cultural-artistic variat.

Evenimentul va debuta la ora 12:00 în Sala Panoramică, unde va avea loc decernarea premiilor și lansarea expoziției în cadrul Concursului „Arta și mitopoetica orașului”, ediția - V. Va urma un "Dialog muzical la înălțime" cu prestația Tatianei Beșliu, Surorilor Pelin și Eugeniei Arseni.

Elevii talentați ai Școlilor de Arte „Eugen Doga”, „Maria Bieșu”, „Alexei Stîrcea” și „Valeriu Poleakov” vor încînta audiența cu interpretări din repertoriul clasic.

În Scuarul muzeului vor fi demarate o serie de activități atrăgătoare. De la tîrguri de artă eco, la fotosesii și ateliere de creație pentru cei mici. De remarcat, prezența copiilor refugiați din Ucraina, care vor participa la un Plein Air, sub îndrumarea artistului plastic Veaceslav Ignatenco.

Seara vă așteptăm la un concert grandios cu participarea ansamblului acordeoniștilor ”Black Orchestra”, Jazz Ambassadors Project și Geta Burlacu în cadrul proiectului UNPREDICTABLE, alături de invitații săi.


Pe tot parcursul serii, Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău va găzdui o proiecție digitală impresionantă intitulată „Turnul de apă - călătorie în timp”.

6
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?