X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Peste 37 de milioane de lei au fost alocați pentru renovarea școlilor din țară

17 iun. 2015,, 14:45   Societate
2583 0

На ремонт школ страны выделено более 37 млн. леев
Foto: obiectivbr.ro

Ministerul Finanțelor va aloca peste 37 de milioane de lei pentru lucrările de renovare a unor instituții de învățămînt general, informează NOI.md.

În total vor beneficia de finanțe cinci dintre cele 20 de școli selectate pentru renovare în cadrul primei etape a proiectului „Reforma învățămîntului în Moldova”. Această decizie a fost luată ieri, la ședința Guvernului.

Potrivit deciziei, Liceul Teoretic „Meșterul Manole” din Căușeni va beneficia de alocații în sumă de 7,2 milioane lei pentru reparația și izolarea termică a acoperișului și pereților. Gimnaziului „Alexandru cel Bun” din comuna Vărzărești, raionul Nisporeni, îi vor fi alocați 4,3 milioane lei pentru izolarea termică a pereților, renovarea acoperișului și a sistemului de ventilare. Liceului Teoretic „V. Pîrvan” din comuna Gotești, Cantemir, i-a fost repartizată suma de 1,694 milioane lei pentru construcția unei cazangerii autonome pe gaze naturale. O altă instituție beneficiară – Liceul Teoretic „Vasile Anestiade” din Sărătenii-Vechi, raionul Telenești, va fi finanțată cu peste 887 de mii de lei pentru reparația sistemului interior de canalizare al blocurilor sanitare și a rețelelor exterioare de canalizare, reabilitarea rețelelor electrice în blocurile sanitare. În același timp, pentru Liceul Teoretic din satul Țibirica, raionul Călărași, vor fi alocate mijloace în sumă de 682 de mii de lei pentru construcția cazangeriei pe gaze naturale și reparația capitală a sistemului de încălzire.

Ministerul Educației, la rîndul său, a alocat 22,7 milioane de lei pentru servicii de proiectare, verificarea proiectelor și supravegherea tehnică a construcțiilor pentru 20 de școli. În total, pentru anul curent, în buget sînt prevăzuți peste 110 milioane de lei pentru renovarea școlilor.

Proiectul „Reforma învățămîntului în Moldova” are drept obiectiv general îmbunătățirea calității educației și susținerea concomitentă a reformelor de eficientizare în domeniu. Bugetul total al proiectului este de 40 de milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?