Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Voronin: Alegătorii „și-au pus jugul” iarăși pentru patru ani

16 iun. 2015,, 13:35   Politică
6845 14

Foto: noi.md

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, se declară decepționat de rezultatele alegerilor locale generale din 14 iunie. În cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Pro TV, politicianul a precizat că în mai multe localități a avut loc coruperea alegătorilor, iar o mare parte dintre votanți s-au lăsat amăgiți de politicieni, notează NOI.md.

Vladimir Voronin s-a arătat deranjat în special de victoria obținută de Renato Usatîi la Bălți, dar și de rezultatele PLDM-ului și PD-ului la nivel de țară.

„N-am crezut niciodată că alegătorii din Bălți atît de ușor vor cădea pradă unuia dintre conducătorii unei grupări criminale. Nu am crezut niciodată că vor fi așa de neatenți, indiferenți, după toate aceste scandaluri cu miliardul. Toți doar cunosc de unde s-a pornit această problemă, cine este rădăcina. Sînt două partide – PLDM și PD, în timpul guvernării lor a fost furat acest miliard și alegătorii să-i voteze așa masiv? Mai mult decît atît, avem foarte multe informații din teritoriu despre o corupere masivă a alegătorilor. Ei dacă au votat pentru niște persoane știind din start că nu sînt oameni cinstiți, înseamnă că «și-au pus jugul» iarăși pentru patru ani de zile”, a explicat Voronin.

Potrivit liderului comuniștilor, nici perioada selectată pentru desfășurarea scrutinului nu a fost una potrivită. „Cine face alegeri la mijlocul verii, pe temperaturi de +35 de grade? A fost un lucru nechibzuit. Mulți sînt plecați în concediu, multora le este indiferent sau lehamite de ce se întîmplă. Secetă, nevoi, greutăți, de aceea poate la aceste alegeri a fost o participare atît de mică”, a punctat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?