Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Serviciul Vamal amintește: o persoană poate trece maximum 2 litri de alcool

16 iun. 2015,, 13:17   Societate
2419 0

Foto: noi.md

Serviciul Vamal vine cu o serie de măsuri menite să fluidizeze traficul la frontieră în perioada estivală. Poliția de frontieră va întreprinde acțiuni ce vor reduce timpul de așteptare în posturile vamale și vor evita aglomerarea, informează NOI.md.

În acest sens, vor fi întreprinse un șir de acțiuni pentru a asigura gestionarea eficientă a situației, respectiv prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere, prin intensificarea relațiilor de conlucrare și colaborare cu autoritățile de frontieră a statelor vecine, instituțiile de stat, precum și cu organele administrației publice locale.

Va fi monitorizat nonstop fluxul de persoane și mijloacele de transport. Numărul de ofițeri va fi suplinit în cazul în care va crește semnificativ numărul călătorilor la frontieră.

Serviciul Vamal menționează faptul că persoanele care călătoresc pot importa fără plata taxelor vamale 200 de țigarete, doi litri de băuturi spirtoase, doi litri de vin, cinci litri de bere și alte bunuri în valoare de 300 de euro. Cei care vor depăși limitele respective vor fi amendați. De asemenea, persoanele fizice pot introduce sau scoate valută în sumă de pînă la 10 mii de euro sau echivalentul acestuia.

Totodată, se reamintește că toți participanții la traficul transfrontalier pot planifica ruta optimală, accesînd pagina web a Serviciului Vamal, unde sînt plasate date în regim online cu privire la numărul călătorilor și mijloacelor de transport aflate la punctele de trecere a frontierei de stat, precum și imagini video de la posturile vamale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?