Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Politician: Alegerile locale au demonstrat nelegitimitatea actualei guvernări

15 iun. 2015,, 14:10   Politică
5405 4

Foto: omg.md

Declaraţia a fost făcută de fostul deputat, candidat la funcţia de consilier în CMC pe lista „Partidului Nostru”, Alexandr Petkov, la finalizarea scrutinului electoral local din 14 iunie.

„Alegerile locale mai mult decît convingător au demonstrat nelegitimitatea actualei guvernări! Totodată, rezultatele acestor alegeri au confirmat toate pretenţiile în raport cu corectitudinea alegerilor parlamentare de acum 7 luni. Acum nu mai trebuie de demonstrat nimic şi nimănui: alegerile din noiembrie 2014 au fost fraudate în modul cel mai obraznic. Pentru că nu pot fi rezultate atît de diferite!!! Concluzia este una: guvernarea care a furat şi a falsificat alegerile, trebuie aruncată la urna de gunoi a istoriei. Doar alegeri parlamentare anticipate!!!”, a scris Alexandr Petkov pe reţele de socializare.

Duminică, 14 iunie, în Moldova au avut loc alegeri locale generale. Potrivit datelor CEC, rata de participare la scrutin în toată ţara este de 48,95% de alegători.

Potrivit rezultatelor preliminare, alegerile locale generale au devenit un dezastru electoral pentru partidele puterii – PLDM, PDM şi PCRM. Opoziţia de toate culorile a cîştigat în majoritatea localităţilor. Astfel, numai în Consiliul Municipal Chişinău, majoritatea mandatelor aparţine socialiştilor şi liberalilor: 19 li respectiv 17 mandate, fiind urmaţi de PPEM al lui Iurie Leancă cu 6 mandate şi Partidul Nostru cu 3 mandate. Partidele lui Voronin, Filat şi Plahotniuc s-au ales la Chişinău cu 3, 2 şi, respectiv, un mandat. Funcţia de primar al capitalei va fi disputată, cel mai probabil în turul doi de scrutin între candidatul PSRM, Zinaida Greceanîi şi PL-ul, Dorin Chirtoacă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?