Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Cernei: Peste 200 de membri PL au fost angajați la Primărie în ultimul an

10 iun. 2015,, 12:25   Politică
3575 2

Cernei: Peste 200 de membri PL au fost angajați la Primărie în ultimul an
Foto: politik.md

Consilierul municipal Oleg Cernei afirmă că în ultimii patru ani, numirea în funcții publice la Primăria Chișinău a avut loc în baza relațiilor de rudenie, prietenie sau pe criterii politice. Potrivit consilierului, lideri la acest capitol s-au dovedit a fi membrii Partidului Liberal, care au promovat membri de partid în toate direcțiile, întreprinderile și subdiviziunile Primăriei, notează NOI.md.

„Numai în ultimul an și jumătate au fost angajate peste 200 de persoane, membri ai PL, în cadrul Primăriei, șefi de direcție, de întreprinderi municipale. Numai la întreprinderile de gestionare a fondului locativ, din 23 de șefi 16 sînt membri PL. La nivel de direcții – sănătate, finanțe, construcții capitale, asistență socială – sînt membri PL. Respectiv, despre ce fel de principiu european de administrare a capitalei putem vorbi, dacă folosim funcția publică la nivel de primărie pentru a promova interesele de partid?”, a precizat Oleg Cernei astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

În opinia consilierului, formațiunile politice care au reprezentanți în Consiliul Municipal Chișinău nu pun în prim-plan interesele chișinăuienilor, dar promovează agenda de partid. „La ședințele CMC, dacă la nivel public există o divizare și o luptă crîncenă, la nivel de consiliu se votează la pachet anumite decizii. Interesul nu are culoare politică”, spune Cernei.

Consilierul mai afirmă că există abateri grave și la nivelul gestionării banilor publici. Potrivit lui Cernei, organizarea licitațiilor publice pentru reparația străzilor, a instituțiilor de învățămînt sau achiziționarea echipamentului medical se face în mod fraudulos.

„Acum a fost organizată licitația pentru reparația curentă a drumurilor, au participat cîteva companii și a cîștigat compania «Exdrupo», ieri a fost anulată decizia, că chipurile se dorește ca la licitație să participe compania românească «Delta-plus». Aici se vede că cineva promovează această companie, inclusiv pretinde banii care trebuiau să-i revină întreprinderii «Exdrupo». Aici ar trebui să se autosesizeze Agenția de Achiziții Publice”, afirmă Cernei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?