X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

În cadrul expoziţiei mondiale Expo Milano 2015 a avut loc prezentarea vinurilor moldoveneşti

6 iun. 2015,, 11:30   Business
3333 3
На Expo Milano` 2015 состоялась презентация молдавских вин
Foto: eurasianews.md
În cadrul expoziţiei mondiale Expo Milano 2015 vineri a avut loc prezentarea producţiei moldoveneşti de vinifcaţie sub brandul "Wine of Moldova - A legend alive".

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la serviciul de presă al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, participanţii expoziţiei au fost invitaţi să facă cunoştinţă cu vinurile moldoveneşti, produse conform celor mai noi tehnologii.

Ministrul Ion Sula, prezent la eveniment, a mulţumit oaspeţilor pentru atenţia acordată şi a accentuat că, obiectivul organizatorilor este de a demonstra potenţialul de producţie şi export a industriei naţionale vitivinicole. Ministrul arelatat despre măsurile întreprinse pentru promovarea politicilor în sector, menţionînd că sectorul vitivinicol atrage în prezent investiţii locale şi străine considerabile, reprezentînd unul dintre cele mai dinamice sectoare ale economiei moldoveneşti. Ion Sula a mulţumit partenerilor internaţionali, inclusiv Uniunii Europene şi USAID, datorită căror vinurile moldoveneşti sunt exportate în prezent în peste 60 de ţări ale lumii.

Printre oaspeţii ce au vizitat pavilionul moldovenesc au fost reprezentanţi ai delegaţiilor Lituaniei, României, Poloniei, Chinei, precum şi unii agenţi economici. Ministrul a invitat toţi doritorii să viziteze Moldova pe 3-4 octombrie, când în ţară este serbată Ziua naţională a vinului.

De asemenea, ministrul a avut o întâlnire cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din Polonia, Также, Marek Sawicki. E a mulţumit Guvernului Poloniei pentru sprijinul acordat în realizarea diverselor proiecte în agricultură. Părţile au discutat desfăşurarea misiunilor comune pentru antreprenori şi promovarea mărfurilor moldoveneşti pe piaţa Poloniei. La finele negocierilor a fost coordonată o listă de proiecte pentru cooperare, printre care realizarea reformei de învăţământ în domeniul agriculturii, sprijin suplimentar în comerţ. Sula, de asemenea, a vizitat pavilionul polonez.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?