Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ministerul Educației propune un nou regulament pentru studiile de master

4 iun. 2015,, 15:30   Societate
2592 0

Ministerul Educației propune un nou regulament pentru studiile de master
Foto : newsmoldova.md

Ministerul Educației a elaborat proiectul Regulamentului cu privire la organizarea studiilor superioare de master, ciclul II. Documentul în cauză este propus spre discuții publice și va intra în vigoare după aprobarea lui de Guvern, informează NOI.md.

Proiectul prevede că, din momentul aprobării Regulamentului, studiile superioare de master se vor organiza atît cu frecvență la zi, precum și cu frecvență redusă, dar și la distanță. Însă în domeniile de formare generale de studii „Arte”, „Psihologie”, „Medicină veterinară”, „Medicină”, „Farmacie” și în domeniile de formare profesională „Limbi moderne” și „Arhitectură” – studiile superioare de master se vor organiza numai prin învățămînt cu frecvență.

Candidații au dreptul să se înscrie la concursul de admitere concomitent la mai multe programe de studii din diverse domenii generale de studii, la una sau mai multe instituții de învățămînt superior, dar vor fi înmatriculați la un singur program de master în cadrul unei singure instituții de învățămînt superior, dintre cele pentru care au optat.

Acestea sînt doar cîteva dintre prevederile noului proiect de regulament, care urmează a fi aplicate în instituțiile de învățămînt superior din întreaga țară în cazul aprobării lor de Guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?