X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Rusia renunţă oficial la navele Mistral

27 mai. 2015,, 05:00   Externe
5374 8

Foto: golos.md.

Moscova a decis în mod oficial să renunţe la contractul Mistral. În prezent, Rusia şi Franţa discută strict despre suma pe care Parisul trebuie să o plătească acum Rusiei, după ce s-au încălcat clauzele stipulate în acordul dintre cele două state.

"Am transformat conversaţiile în afaceri: Daţi-ne banii înapoi! Acum discutăm un singur aspect. Suma exactă de bani pe care Franţa o datorează Rusiei", a spus Oleg Bochkaryov, şeful Complexului Industrial Militar Rus.

Rusia şi Franţa au semnat în 2011 o înţelegere în valoare de 1,3 miliarde de dolari, prin care Parisul se angaja să furnizeze Moscovei port-elicoptere de tip Mistral.Primul vas de acest tip trebuia să fie predat Rusiei în luna noiembrie 2014, dar francezii au tot amânat termenul de livrare.
Preşedintele francez, Francois Hollande, suspendase atunci livrarea, motivând implicarea Moscovei în criza ucraineană.

Oleg Bochkaryov a spus jurnaliştilor că Rusia intenţionează să construiască propriile variante de vase de transport, ca variantă opţională la navele Mistral.

"Avem în plan construcţia unor astfel de vase, dar le vom construi puţin diferit. Nu vom face copii fidele ale navelor franceze, le vom adapta şi mai bine nevoilor noastre", spune Bochkaryov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?