Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Premierul a solicitat ca şeful IGP să fie ales pe bază de concurs

21 mai. 2015,, 11:00   Societate
2453 0
Габурич потребовал проверить информацию о фальшивых номерах
Foto: gov.md
Prim-ministrul Chiril Gaburici a solicitat miercuri ministrului Afacerilor Interne, Oleg Balan, să desfăşoare un concurs de selectare a candidatului pentru funcţia de şef al Inspectoratului General al Poliţiei (IGP).

Potrivit agenţiei "Infotag", premierul a spus în cadrul şedinţei Guvernului că în ultimele două luni structura nu are şef şi situaţia dată nu este una normală.

"Conform legislaţiei, şeful IGP este aprobat de Guvern la propunerea ministrului de interne, însă lipseşte mecanismul de selectare a candidatului. Propun să se organizeze un concurs, iar pentru aceasta, în următoarele două săptămîni trebuie publicate criteriile concursului, după care se va începe perioada de acceptare a cererilor", a menţionat Gaburici.

El a adăugat că din comisia de selectare a candidaţilor trebuie să facă parte reprezentanţi ai Parlamentului, Preşedinției, ai societăţii civile şi partenerilor de dezvoltare.

"Este necesar de desfăşurat un concurs public şi transparent, pentru ca peste două luni să avem un candidat pentru această funcţie", a spus premierul.

Gaburici a solicitat organelor de drept să verifice informaţia apărută în presă despre deplasările şefului interimar al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, cu un automobil cu plăcuţe false.

"Solicit să fie iniţiată o investigaţie pe acest caz. În caz de confirmare a informaţiei, funcţionarul trebuie tras la răspundere", a spus premierul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?