X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Cine și-a oficializat candidatura pentru a deveni viitorul premier al Irlandei

22 mar. 09:45   Externe
2254 0

Simon Harris și-a oficializat joi candidatura pentru a deveni viitorul lider al partidului Fine Gael, aflat la putere în Irlanda.

Anunțul a venit în urma demisiei neașteptate a premierului Leo Varadkar, care conducea guvernul din 2022, după o primă perioadă în funcție între 2017 și 2020.

Simon Harris este în prezent marele favorit pentru a deveni următorul prim-ministru al Irlandei și, la 37 de ani, ar fi cea mai tînără persoană care a ocupat această funcție din istoria țării.

Mai mulți grei din partidul de centru-dreapta au anunțat joi că nu vor candida, inclusiv ministrul de finanțe Paschal Donohoe, notează Noi.md cu referire la hotnews.ro.

Simon Harris a primit, de asemenea, sprijinul a numeroși membri ai partidului său, care face parte din coaliția de guvernare alături de un alt partid de centru-dreapta, Fianna Fail, și de Partidul Verde.

În cadrul acestui proces, candidații au timp pînă luni să își declare candidatura, înainte ca activiștii să voteze între 2 și 4 aprilie. Cîștigătorul urmează să fie anunțat pe 5 aprilie.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?