Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Un deputat german l-a vizitat pe Grigorciuc, aflat în arest la domiciliu

18 mai. 2015,, 16:30   Politică
2731 1
Депутат бундестага навестил арестованного Григорчука
Foto: omg.md
Deputatul Bundestagului, membrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) Andrej Hunko l-a vizitat pe jurnalistul Pavel Grigorciuc, aflat în arest la domiciliu. Informația a fost comunicată luni, în cadrul unei conferințe de presă susținute la „Infotag”, ce către președintele Partidului „Casa Noastră – Moldova”, fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova Grigore Petrenco.

Politicianul a amintit că deputatul german este autorul Declarației APCE, care a fost adresată în ianuarie 2015 autorităților de la Chișinău cu cererea de a-i elibera din izolatorul de detenție pe Pavel Grigorciuc și activistul PCRM Mihail Amerberg.

„Documentul a fost semnat de peste 20 de deputați ai APCE din 15 țări, inclusiv conducători ai patru grupuri de lucru (fracțiuni) ale APCE. Însă autoritățile pseudoeuropene ale Moldovei au ignorat de facto declarația. Abia primăvara Grigorciuc și Amerberg au fost trecuți în arest la domiciliu. Totodată, pe 15 mai, magistratul Judecătoriei Centru Svetlana Vîșcu le-a prelungit arestul la domiciliu, în pofida deciziei Comisiei electorale de circumscripție potrivit căreia Grigorciuc și Amerberg candidează la funcția de consilier municipal de Chișinău pe lista Partidului «Casa Noastră – Moldova»”, a menționat Petrenco.

În opinia politicianului, prin această decizie partidul condus de el a fost limitat de autorități în propaganda electorală, iar cetățenii Grigorciuc și Amerberg – în dreptul de a alege și a fi aleși.

Petrenco este convins că dosarul „Grigorciuc-Amerberg” va fi inclus în apropiatul raport de monitorizare al APCE pentru Moldova. Totodată, deputatul german Andrej Hunko va întreprinde un șir de măsuri pentru a-i informa pe funcționarii europeni despre faptul că în Moldova există practici de represiune politică.

„Ne-am adresat și conducerii organizațiilor internaționale, și ambasadelor acreditate în Moldova cu rugămintea de a interveni în situația creată. Despre ceea ce se întîmplă au fost informați și observatorii din partea Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului. Toate acestea, indiscutabil, trebuie să exercite o oarecare influență”, a spus Grigore Petrenco.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?