X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Concurs internațional studențesc la UTM

14 mai. 2015,, 16:30   Societate
2940 0

Foto: romaniaresponsabila.ro

Vineri, pe 15 mai, se va desfășura Concursul internațional studențesc „Ingineria sistemelor microelectronice Sergiu Rădăuțan – 2015”, ediția a V-a. Acesta va avea loc la Universitatea Tehnică a Moldovei începînd cu ora 10.00 și este consacrat împlinirii unui semicentenar de la fondarea învățămîntului superior tehnic în microelectronică în Republica Moldova, informează NOI.md.

La concurs vor participa peste 20 de echipe studențești din Republica Moldova, România, Republica Belarus. Scopul concursului constă în dezvoltarea deprinderilor de elaborare de către studenți a aplicațiilor în domeniile: ingineria sistemelor microelectronice, sisteme și aplicații cu microcontrolere, robotehnică și dispozitive biomedicale.

Concursul este divizat în două etape: în prima etapă studenții vor prezenta proiectele în formă orală, iar în a doua parte aceștia vor prezenta funcționalitatea și aplicațiile practice.

Sergiu Rădăuțan s-a născut la 17 iunie 1926. A fost un om de știință, specialist în domeniul fizicii și chimiei materialelor semiconductoare, organizator și primul rector al Institutului Politehnic din Chișinău, astăzi UTM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?