Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Grădinaru, despre concursul pentru funcția de Procuror General: Sper că măcar de data aceasta va avea succes

16 mai. 08:15   Societate
2307 0

Vicepreședintele comisiei juridice a Parlamentului, Vasile Grădinaru, a declarat în cadrul emisiunii Rezoomat că spercă că măcar de data aceasta va fi ales un nou Procuror General. Potrivit lui, acesta nu trebuie „să fie mîncat de sistem” pentru că va avea responsabilitatea să curețe sistemul și să dea dovadă de demnitate.

„CSP trebuie să își facă treaba și să avem un Procuror General. Această atribuție am delegat-o lor și ca să nu spună că vine politicul și dă indicație. Sper că măcar de data asta va avea succes pentru că faptul că pînă acum nu a fost ales un Procuror General, ne pică prost și nou. Pentru că nu am îndeplinit acea condiționalitate pe care trebuia să o îndeplinim. Cînd există un procuror oamenii văd acea stabilitate, au o claritate, se așează pe locurile lor și funcționează așa cum ar trebui să se întîmple și dau o liniște pentru sistem”, a declarat deputatul, citat de realitatea.

Precizăm că, patru candidați s-au înscris la concursul pentru funcția de procuror general. Data limită pentru depunerea dosarelor a expirat pe 15 mai 2024. Dosarele au fost depuse de procurorii Alexandru Cernei, Octavian Iachimovschi, Ion Munteanu și ex-lectorul universitar Grigore Vornicescu.

0
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав