Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Premierul, procurorul general și guvernatorul BNM, chemați de urgență la Parlament

7 mai. 2015,, 10:58   Politică
4237 5

Foto: noi.md

Șeful executivului, Chiril Gaburici, procurorul general, Corneliu Gurin, precum și guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, urmează să fie audiați astăzi în plenul Parlamentului. Aceștia urmează să dea explicații pe marginea modului în care a fost executată hotărîrea Guvernului cu privire la situația din sistemul bancar, informează NOI.md.

Propunerea de organizare a audierilor a venit de la fracțiunea PCRM și a fost votată unanim de către deputați. „Situația nu se ameliorează în domeniul asigurării securității bancare. Insistăm ca primul subiect examinat în Parlament să fie acesta. Îl invităm pe guvernatorul BNM cu un raport privind situația la zi”, a declarat deputatul Artur Reșetnicov.

Cu propunerea deputatului au fost de acord liberalii și liberal-democrații.

„Nu avem nimic de obiectat la acest capitol, este dreptul Parlamentul să monitorizeze modul în care instituțiile responsabile execută deciziile legislativului”, a declarat deputatul PLDM Valeriu Streleț.

Socialistul Ion Ceban a propus ca la ședința de astăzi să fie examinată doar problema din sistemul bancar, cu participarea nu doar a funcționarilor de stat, dar și a reprezentanților societății civile și presei.

„Domnule Candu, în urmă cu cîteva zile ați fost în rol de proroc, ați adus pe lume raportul Kroll. Eu vă propun să uzați din nou de acest drept și să anulați în genere ordinea de zi de astăzi, pentru a discuta despre situația dramatică din acest sector, să vedem cine se face de vină”, a spus Ceban.

La rîndul său, democratul Dumitru Diacov a îndemnat fracțiunile să nu politizeze acest subiect.

Pe lîngă cei nominalizați, în Parlament urmează să se prezinte și șeful Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan, precum și directorul Centrului Naționale Anticorupție, Viorel Chetraru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?