Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Experți: Dolarul SUA este gata de vînzare, dar pe piaţă nu sînt cumpărători

5 mai. 2015,, 18:00   Economie
4224 0
Эксперты: доллар "заряжен" на продажу, но нет покупателей
Foto: focus.ua
"Toţi se uită în jos" – astfel caracterizează experţii poziţia dealerilor pieţei valutare din Moldova.

Participanţii profesionali ai pieţei, intervievaţi de "Infotag", afirmă că luni, 4 mai, mulţi și-au exprimat dorinţa de a vinde valută la cursul mediu de 18,2 MDL:$1.

"Primele două zile de după weekend au demonstrat că pe piaţă nu avem cumpărători dispuşi să procure valută în volume mari. Cumpărarea de către bănci a valutei are loc la cursul de 17,95-18,05 MDL:$1", a spus interlocutorul agenţiei, indicînd la faptul că majoritatea participanţilor pieţei sînt doritori de a vinde valută.

Unii dintre participanţi au menţionat "diferite direcţii" în tendinţele participanţilor pieţei valutare.

"Acţiunile unor participanţi ai pieţei corespund expresiei "care în pădure, care după lemne". Anume din acest motiv diferenţa de curs la vînzarea şi cumpărarea dolarului SUA atingea 0,2-0,27 lei, ceea ce denotă incertitudinea pe piaţă", afirmă experţii, care consideră că diferenţa dintre vînzare şi cumpărare nu trebuie să depăşească 0,1 lei.

Unul dintre dealeri a spus că primele două zile ale săptămînii de după sărbători sînt "zile moarte" pentru piaţa valutară, pe care nu sînt operaţiuni de vînzare şi cumpărare a valutei.

"În asemenea situaţie participanţii pieţei au tendinţa de «a merge în jos», pînă cînd pe piaţă nu vor ieşi dealerii Băncii Naţionale, care puţin probabil că are nevoie de fortificarea leului", a menţionat expertul, care a presupus că regulatorul va apărea pe piaţă, cel mai probabil, doar după sărbători – în a doua decadă a lunii mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?