X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Expert financiar: Acţiunile spicherului de a publica raportul Kroll sînt dubioase

5 mai. 2015,, 16:50   Politică
4678 3
Эксперт: действия спикера парламента сомнительны
Foto: noi.md
Directorul adjunct al Centrului de Investigaţii Strategice şi Reforme, doctorul în economie Elena Gorelova s-a arătat mirată că preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a plasat raportul companiei private (agenţiei Kroll) "ca o persoană fizică pe Internet".

Solicitată de "Infotag", ea a spus că este mirată de acest fapt şi a numit această acţiune "dubioasă din toate punctele de vedere".

"În primul rînd, a fost încălcată înţelegerea de a nu publica conţinutul raportului. Totodată, domnul Candu, ca înalt oficial, putea mai devreme să contribuie într-un mod sau altul la soluţionarea subiectului privind această înţelegere. În al doilea rînd, raportul a fost plasat pentru informarea cetăţenilor. Dar majoritatea cetăţenilor nu cunosc limba engleză şi nu vor citi un raport atît de voluminos, care necesită şi cunoştinţe speciale", consideră expertul.

În opinia expertei, preşedintele Parlamentului, "ca specialist ce are experienţă de audit, putea cu mult mai devreme să explice public situaţia din cele trei bănci problemă şi să relateze despre acţiunile întreprinse de autorităţi pentru aplanarea acesteia şi protejarea intereselor ţării şi cetăţenilor în legătură cu "problema bancară", cum au făcut-o unii politicieni de opoziţie şi experţi".

"De ce se ghidează acum preşedintele Parlamentului este imposibil de explicat din punctul de vedere al poziţiei lui ca conducător al legislativului ţării. Este evident că s-a condus de interese politice înguste (personale şi de partid), generate de apropierea de limita zero a încrederii cetăţenilor şi donatorilor externi faţă de coaliţia minoritară, frica de a pierde alegerile locale şi ulterioara pierdere a puterii", concluzionează Gorelova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?