Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În Moldova au început zilele libertăţii presei

4 mai. 2015,, 16:45   Societate
2330 0
В Молдове стартовали дни свободы прессы
Foto: newsmoldova.md
Luni, 4 mai, în Moldova au început Zilele libertăţii presei, cu desfăşurarea unei conferinţe de presă.

Planul de acţiuni, prezentat în cadrul conferinţei de presă, prevede instalarea lîngă Parlament a Panoului ruşinii "Inamicii presei mai 2014 - mai 2015", organizarea telemaratonului "Pluralismul media", desfăşurarea campaniei "Vrem acces în Parlament", expoziţii foto, întîlniri cu cititorii.

Directorul executiv al Asociaţiei Presei Independente (API), Petru Macovei, a relatat agenției "Infotag" că în Moldova nivelul încrederii cetăţenilor faţă de presă rămîne pe locul doi după biserică, în timp ce în Europa este considerabil mai mic.

"Europenii sînt critici faţă de presă, ei s-au obişnuit să verifice informaţia prezentată, să caute surse alternative. Un nivel atît de înalt al încrederii cetăţenilor Republicii Moldova faţă de presă este un avans pentru jurnalişti, care deseori se află în anumite limite, supunîndu-se politicii redacţiei sau fiind supuşi presiunilor din partea proprietarilor surselor media, care urmăresc scopuri politice sau economice", a spus el.

În opinia organizatorilor, principalele probleme ale presei moldoveneşti din mai 2014 pînă în mai 2015 au fost presiunile politice, monopolizarea presei, accesul limitat al jurnaliştilor la informaţie, legislaţia imperfectă, precum şi influenţa propagandei ruseşti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?