X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Partenerii externi au susţinut la 1 mai o şedinţă în deplasare cu Guvernul Gaburici

2 mai. 2015,, 12:30   Politică
3900 0
Выездное заседание правительства Габурича 1 мая провели внешние партнеры
Foto: gov.md
Partenerii de dezvoltare ai Moldovei s-au întrunit la 1 mai într-o şedinţă comună în deplasare de o zi pentru chestiunile politice cu Prim-ministrul Chiril Gaburici şi membrii Cabinetului de miniştri. Şedinţa în deplasare a oferit posibilitatea de a discuta provocările de dezvoltare‚ recomandările de politici din notele informative “Briefing Book” înaintate de către partenerii de dezvoltare, precum şi planurile concrete de acţiuni ale Guvernului.

„Breafing Book” conţine recomandările pe termen scurt şi mediu, bazate pe fapte, cele mai bune practici şi obligaţiile internaţionale asumate de RM. Ele specifică necesitatea asigurării unui mediu economic stabil şi a gestiunii raţionale a finanţelor publice; depăşirii inegalităţilor majore şi influenţei profunde a corupţiei asupra vieţii publice, precum şi necesitatea promovării incluziunii şi implicării cetăţenilor.

Din ziua prezentării notelor „Breafing Book” la 4 martie 2015, Guvernul a iniţiat cooperarea cu partenerii de dezvoltare în cadrul consultărilor sectoriale profunde în unele domenii; se prevede că acest proces va continua şi după şedinţa în deplasare.

Şedinţa în deplasare s-a axat pe cinci domenii: buna guvernare, politicile macro-fiscale (inclusiv sectorul financiar), sfera socială, de producere şi de infrastructură. Sesiunile tematice au fost moderate de şefii agenţiilor internaţionale şi misiunilor diplomatice, reprezentînd partenerii de dezvoltare ai RM. Miniştrii au prezentat planurile lor de acţiune, au listat principalele priorităţi ale Guvernului şi au discutat aspectele tehnice în cadrul sesiunilor paralele.

Alex Kremer, directorul de ţară al Băncii Mondiale, a afirmat în discursul său de încheiere, prezentat din numele partenerilor de dezvoltare, că „reuniunea politică de astăzi a fost un exemplu fantastic de lucru în echipă şi discuţii sincere între miniştri şi partenerii de dezvoltare. Cele mai importante opţiuni politice ale Moldovei au fost abordate şi partenerii de dezvoltare aşteaptă acţiuni concrete care vor rezulta din aceste discuţii”.

Şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola, a menţionat că „scopul principal al recomandărilor „Breafing Book” este de a ne angaja într-un dialog comun cu reprezentanţii Guvernului în discutarea politicilor de dezvoltare, iar evenimentul de astăzi este dovada punerii în aplicare a acestui obiectiv. Aşteptăm cu nerăbdare rezultate fructuoase în urma întîlnirii organizate astăzi”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?