Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Peste 200 de elevi solicită nota 10 din oficiu la limba străină

30 apr. 2015,, 08:45   Societate
2912 0

Peste 200 de elevi solicită nota 10 din oficiu la limba străină
Foto: moldova.org

217 dosare ale elevilor care solicită acordarea notei 10 din oficiu la examenul de limba străină au fost depuse la Agenția de Asigurare a Calității de către instituțiile de învățămînt din țară, informează NOI.md.

Acești candidați au la baza cererii certificate care atestă promovarea unui examen de recunoaștere internațională. Din totalul dosarelor depuse, 177 vizează examenul de limba engleză, 15 – de limba germană și franceză, iar altele 10 – de limba spaniolă.

Comisia Națională de Examene va analiza aceste dosare pînă la 25 mai, dar, totodată, și informația primită de la instituțiile/organizațiile care au emis certificatele/diplomele candidaților. După această procedură de analiză, Comisia va aproba lista candidaților cărora li se va acorda nota 10 din oficiu.

În conformitate cu prevederile Metodologiei privind acordarea notei „10” („zece”), din oficiu, la proba de examen la limba străină din cadrul examenului de Bacalaureat, candidații care au promovat, pe parcursul învățămîntului preuniversitar, examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine, nota „10”, din oficiu, se poate acorda la oricare dintre limbile străine care au fost studiate de candidați pe parcursul învățămîntului liceal din clasele a 10-a, a 11-a și a 12-a și la care candidatul are note medii anuale pentru fiecare din aceste clase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?