X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Instituțiile de învățămînt din țară s-au alăturat inițiativei mondiale „Ziua Faptelor Bune”

15 apr. 21:00   Societate
4347 0

Circa 10 mii de voluntari, inclusiv elevi și cadre didactice din instituții de învățămînt din țară, au participat la Ziua Internațională a Faptelor Bune.

În ediția din acest an, circa 250 de organizații și grupuri de inițiativă din 125 de localități din întreaga țară au organizat peste 250 de activități de voluntariat, precum: acțiuni de înverzire și salubrizare; tîrguri de binefacere; acordarea de asistență persoanelor vîrstnice; donarea de cărți și jucării pentru organizațiile de caritate și centrele comunitare; îngrijirea animalelor fără adăpost; participarea în activități sociale creative etc.
Prezent la deschiderea oficială a evenimentului, Marcel Marin, șeful Direcției politici în domeniul tineret din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, a salutat organizarea unor asemenea activități care promovează cultura voluntariatului și a faptelor bune în societate. ,,Ne bucurăm enorm că numărul persoanelor care au dat curs invitației noastre de a se alătura ,,Zilei Faptelor Bune” este practic dublu comparativ cu anul trecut. Acest lucru denotă că tot mai mulți cetățeni, mai ales tineri, aleg să se implice activ în activități de voluntariat, contribuind astfel la schimbări pozitive în comunitățile lor”, a menționat Marcel Marin.
Mișcarea mondială „Good Deeds Day – Ziua Faptelor Bune” reunește anual oameni din peste 110 țări ale lumii, care fac voluntariat pentru a îmbunătăți viețile altor persoane. În Republica Moldova ,,Ziua Faptelor Bune” este organizată din anul 2016.
Ajuns la cea de-a noua ediție, evenimentul a fost organizat de Centrul Republican de Voluntariat de pe lîngă Centrul Cultural Evreiesc „Kedem”, cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării.
4
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?