X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

ONU: Opt milioane de persoane sînt afectate de seismul devastator din Nepal

28 apr. 2015,, 16:15   Externe
2924 0

Foto: news.rambler.ru

Opt milioane de persoane sînt afectate de seismul devastator din Nepal, în urma căruia și-au pierdut viața cel puțin 4.310 persoane, într-o țară cu aproximativ 28 de milioane de locuitori, a anunțat marți ONU, relatează AFP.

Peste 1,4 milioane de persoane au nevoie de alimente. Populația se confruntă de asemenea cu lipsa apei și a adăposturilor, a precizat organizația, într-un raport.

Echipele de salvare încearcă să ajungă în cele mai îndepărtate regiuni ale țării afectate de seismul ce a avut o magnitudine de 7,8 grade.

Premierul nepalez Sushil Koiral a declarat în cursul unei reuniuni de criză că guvernul va încerca să desfășoare ajutoare de urgență — corturi, apă potabilă și produse alimentare — în cele mai izolate localități din zona dezastrului. Dar, a explicat el, serviciile de salvare din această țară foarte săracă se confruntă cu o 'provocare considerabilă', iar circulația pe numeroase drumuri a fost întreruptă.

Bilanțul victimelor seismului, cel mai grav din ultimii peste 80 de ani, este în creștere. Potrivit Ministerului de Interne, bilanțul indică 4.310 morți și 7.953 răniți. În plus, 73 de persoane au murit în India și 25 în Tibet, în vestul Chinei, menționează Xinhua.

Nepalul, ca întreaga regiune Himalaya, unde se întîlnesc plăcile tectonice indiană și euroasiatică, se află într-o zonă cu puternică activitate seismică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?