X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

În pas cu timpul: Cum va îndepărta Nepalul gunoaiele de pe Everest

29 apr. 22:30   Externe
2208 0

Autoritățile nepaleze vor folosi drone pentru a îndepărta gunoaiele de pe cel mai înalt munte din lume, Muntele Everest.

Nepalul a început deja să testeze dronele pentru a îndepărta gunoaiele de pe Muntele Everest. Se preconizează utilizarea dronelor cu o capacitate de încărcare de pînă la 30 de kilograme pentru a curăța versanții.

Agenția a subliniat necesitatea de a se coordona cu autoritățile locale, agențiile de securitate și alte părți interesate pentru a nu interfera cu elicopterele și alte zboruri aeriene din zonă.

„Din cauza problemelor legate de gunoaie, oamenii mor pe Everest - unii alunecă, alții caută locuri izolate pentru a arunca deșeurile, alții dispar în timp ce încearcă să curețe după alții. Transportul cu drone va reduce riscurile și va deveni o nouă eră în sectorul alpinismului", a declarat Mingma Ji, unul dintre autorii inițiativei, relatează Noi.md cu referire la octagon.media.

În fiecare an sînt tot mai mulți alpiniști pe Everest. Acest lucru provoacă temeri în rîndul salvatorilor din cauza ambuteiajelor din timpul ascensiunii.


Cadavrele turiștilor morți, care zac pe versanți de ani de zile, vor fi de asemenea căutate și îndepărtate cu ajutorul dronelor cargou.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?