X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Timofti a respins candidaturile a cinci magistraţi

25 apr. 2015,, 11:05   Politică
3676 3

Foto: noi.md

Şeful statului Nicolae Timofti a respins candidaturile a cinci magistrați propuşi pentru a fi numiţi în funcție de către Consiliul Superior al Magistraturii, informează NOI.md.

Este vorba de Ion Țurcan, propus pentru funcția de președinte al Judecătoriei Centru, municipiul Chișinău, Natalia Berbec + în funcția de judecător la Judecătoria Hîncești. Alţi trei magistraţi - Serghei Gubenco, Grigore Colev și Ștefan Starciuc uramu a fi desemnaţi în funcția de judecători la Curtea de Apel Comrat.

În procesul examinării candidaturilor propuse, șeful statului a constatat că acești magistrați nu corespund exigențelor expuse în Legea cu privire la statutul judecătorului. În scrisoarea transmisă CSM, Nicolae Timofti a precizat că judecătorii vizaţi ar avea probleme de integritate, conform informaţiilor furnizate de instituţiile statului.

„Reiterez poziția expusă anterior cu privire la necesitatea corespunderii candidaților la funcția de judecător cerințelor înalte prevăzute de lege, în conformitate cu spiritul reformelor în sectorul justiției”, se arată în scrisoarea semnată de Timofti.

Şeful statului a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să verifice suplimentar candidaturile menționate prin prisma integrității și compatibilității cu interesele funcției publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?