X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Festivalul Internațional de film documentar „CRONOGRAF”, la ediția a XII-a

20 apr. 2015,, 11:00   Societate
4570 0

В Кишиневе состоится XII Международный фестиваль документального кино «Cronograf»
Foto: publika.md

49 de titluri din toată lumea vor concura între ele la cinci secțiuni din cadrul Festivalului Internațional de film documentar „CRONOGRAF”, ce se va desfășura în perioada 12-18 mai 2015. Festivalul se află la cea de-a XII-a ediție și de la început s-au înscris în concurs peste 300 de documentare, dar numărul acestora s-a micșorat considerabil în urma preselecțiilor.

Anul acesta, proiecțiile s-au extins în patru locații: Centrul Cultural Odeon, Academia de Muzică, teatru și Arte Plastice, Tipografia 5 și scuarul ULIM.

La „Secțiunea principală” vor participa 18 documentare din 15 țări: Brazilia, Cuba, Turcia, Germania, Rusia, Estonia, etc. 12 filme din cinci țări, vor concura la categoria „Secțiunea cadRo”, dedicată filmelor despre români și comunitățile de români din întreaga lume. Pentru secțiunea „Producții locale”, deschisă producțiilor realizate de studiourile și producătorii independenți din Republica Moldova, au fost selectate 9 titluri.

Secțiunea „Cu ochii pe Moldova” va conține cinci filme, care vor reflecta, prin prisma cineaștilor străini, din Austria, Brazilia, Olanda și Franța, spațiul sau cetățenii Moldovei. „Un like pentru documentar” este o secție menită să atragă în sala de cinema publicul tînăr. Pentru liceenii din Chișinău a fost selectat un program de documentare de scurt și mediu metraj, din zona lor de interese și preocupări. Pentru această secțiune va fi constituit și un juriu din cinci adolescenți, care va desemna filmul cîștigător, în paralel cu votul publicului, ce va decide destinatarul premiului „Simpatia publicului”.

„CRONOGRAF” este pînă în prezent cel mai complex festival de film din Republica Moldova, lansat în 2001 și organizat de OWH Studio. Festivalul reprezintă o ocazie unică pentru cinefilii din Chișinău de a viziona documentare de calitate din întreaga lume, de a discuta cu autorii acestora și a descoperi ultimele tendințe în materie de film documentar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?