COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6729

Premierul Manuel Valls denunță creșterea "insuportabilă" a rasismului în Franța

17 apr. 2015,, 23:00   În lume
4244 1

Foto: obiectiv.info

Prim-ministrul francez, Manuel Valls, a prezentat vineri un plan de luptă împotriva rasismului și antisemitismului, subliniind că "rasismul, antisemitismul, ura față de musulmani, străini și homofobia au crescut într-un mod insuportabil" în Franța, relatează AFP.

'Evreii francezi nu trebuie să se mai teamă că sunt evrei' și 'francezilor musulmani nu ar mai trebui să le fie rușine să fie musulmani', a declarat Manuel Valls, în cadrul vizitei la Créteil, o suburbie din estul Parisului, la cinci luni după o agresiune antisemită în această localitate și la trei luni după atentatele jihadiștilor soldate cu 17 morți la Paris.

Planul de luptă împotriva rasismului promis de președintele François Hollande prevede că rasismul și antisemitismul constituie o 'circumstanță agravantă' în comiterea de infracțiuni sau crime. Suprimarea discursurilor de ură va trece din dreptul presei la dreptul penal, mai puțin liberal.

În cazul în care parlamentul va da curs inițiativelor guvernului, el va avea posibilitatea de a angaja acțiuni de grup împotriva discriminării la care sunt supuse numeroase persoane din cauza originii lor sau a orientării lor sexuale.

Actele antisemite și antimusulmane sunt în creștere puternică în Franța, în contextul marcat de atentatele jihadiste de la începutul anului. La 9 ianuarie, patru persoane au fost ucise într-un magazin evreiesc la Paris. Cu două zile înainte, 12 persoane au fost ucise în atacul împotriva sediului revistei satirice Charlie Hebdo.

La 1 decembrie, la Créteil, un cuplu de confesiune evreiască a fost sechestrat în casa în care locuia, tânăra femeie a fost violată, iar apartamentul jefuit.

După atentatele din ianuarie, actele antimusulmane au înregistrat, de asemenea, o explozie, potrivit Observatorului privind islamofobia, o asociație musulmană care a contabilizat 226 de astfel de acte, de șase ori mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽