Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Marea Britanie: Avioane de vânătoare au fost ridicate de la sol pentru a intercepta două bombardiere rusești

14 apr. 2015,, 23:00   Externe
6679 2

Foto: gazeta.ru

Marea Britanie a trimis marți avioane de vânătoare pentru a intercepta două bombardiere rusești ce se apropiaseră de spațiul aerian britanic, a anunțat Ministerul Apărării de la Londra, potrivit Reuters. ''Avioanele ruse sunt escortate de Royal Air Force în zona de interes a Marii Britanii'', a explicat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării britanic.

Avioanele Typhoon au fost trimise de la baza aeriană Lossiemouth din Scoția. Numărul cazurilor de interceptare a avioanelor militare rusești a sporit anul trecut pe fondul creșterii tensiunilor dintre Occident și Rusia în legătură cu criza din estul Ucrainei.

În luna ianuarie, Ministerul de Externe britanic l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Londra pentru a oferi explicații despre un incident similar, când bombardiere rusești au survolat Canalul Mânecii, forțând autoritățile britanice să modifice rutele de zbor ale avioanelor civile.

Ministerul Apărării britanic nu a oferit detalii despre locul în care s-a produs incidentul de marți, care survine cu numai trei săptămâni înaintea alegerilor parlamentare din Marea Britanie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?