Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Gherman: Peste 10% din legislaţia naţională este armonizată cu cea europeană

9 apr. 2015,, 12:00   Politică
3033 2
Наталья Герман: Свыше 10% национального зааконодательства гармонизировано с европейским
Foto: trm.md
Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut miercuri o întrevedere cu preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE-RM, Andi Cristea. În cadrul discuţiei, au fost abordate aspecte ce ţin de mersul reformelor în Republica Moldova şi de pregătirile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga.

Oficialii au discutat despre principalele activităţi care urmează a fi implementate în contextul armonizării legislaţiei naţionale la cea a Uniunii Europene, în prezent fiind armonizată deja peste 10% din legislaţia Republicii Moldova cu cea europeană, prevăzută în Acordul de Asociere RM-UE, se spune într-un comunicat al MAEIE. În context, ministrul Natalia Gherman a informat despre rezultatele obţinute în primele luni de la implementarea Acordului de Asociere, inclusiv a Zonei de Comerţ Liber, reiterând faptul că prioritatea actualului Guvern este implementarea eficientă a Acordului.

În contextul pregătirilor pentru Summit-ul de la Riga din 21-22 mai curent, șefa diplomației de la Chișinău a menționat importanța consolidării relațiilor cu statele Parteneriatului Estic, în special printr-o abordare în baza principiului de diferențiere și a celui de mai mult pentru mai mult (more for more).

La rândul său, europarlamentarul Andi Cristea a precizat faptul că Republica Moldova este lider în implementarea Acordului de Asociere, îndemnând autoritățile să continue transformările democratice, fapt care va contribui și mai mult la apropierea țării de Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?