Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Macron a declarat că Europa este "în pericol"

12 mai. 03:00   Externe
3573 0

Europa nu are suficiente mijloace pentru a se apăra, este în pericol.

Aceasta a declarat președintele francez Emmanuel Macron.

"Dacă privim lucrurile în mod obiectiv, noi, europenii, nu avem suficiente mijloace pentru a ne apăra", consideră Macron. - Prin urmare, în primul rînd, sîntem în pericol din punct de vedere militar și geopolitic".

Potrivit acestuia, acest pericol este cauzat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, una dintre părți - Rusia - "avînd arme nucleare și rachete capabile să atingă teritoriul european".

În plus, potrivit președintelui francez, amenințarea la adresa Europei este legată de faptul că "peste tot în lume există un proces de înarmare - în China, Statele Unite, Rusia și Iran, care încearcă să obțină arme nucleare".


Macron consideră, de asemenea, că "Europa este în pericol din punct de vedere economic și tehnologic". "Astăzi ne confruntăm cu riscul unei recesiuni [economice]".

El a subliniat că economia UE a diminuat de două ori mai mult decît cea a SUA în ultimii 30 de ani. Pentru a evita acest lucru, Macron sugerează, printre altele, accelerarea decarbonizării economiei și dezvoltarea agriculturii.

6
8
0
5
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?