X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Autoritățile „RMN” au introdus asigurarea obligatorie a transportului auto înregistrat în Republica Moldova

1 apr. 2015,, 09:50   Societate
7321 5
Власти «ПМР» ввели обязательное страхование для автотранспорта с регистрацией РМ
Foto: rupor-pmr.ru
Începînd cu 1 aprilie, ora 00:00, organele vamale ale autoproclamatei RMN cer procurarea poliței de asigurare obligatorie pentru automobilele înregistrate în Republica Moldova, relatează NOI.md. Potrivit informației comunicate de șeful Inspectoratului de poliție Bender, colonelului Ivan Cebotaru, la postul vamal al republicii autoproclamate de la intrarea în Bender s-a format o coadă de cîteva zeci de automobile.

În pofida măsurilor întreprinse de autoritățile Moldovei, administrația RMN a introdus de la 1 aprilie, ora 00:00, asigurarea obligatorie a transportului auto înregistrat în Republica Moldova. La posturile vamale transnistrene, conducătorilor automobilelor cu numere de înregistrare moldovenești li se cere să achite polița de asigurare. Prețul unei polițe constituie de la 5 pînă la 30 de dolari SUA.

Potrivit informației oferite de șeful Inspectoratului de poliție Bender, colonelului Ivan Cebotaru, la posturile de trecere ale RMN autoproclamate din regiunea orașului Bender s-au format cozi de cîteva zeci de automobile. „Cel mai mare număr de mijloace de transport s-a adunat în direcția Chișinăului”, a spus colonelul Cebotaru. El a mai comunicat că angajații structurilor de forță ale RMN refuză trecerea angajaților Comisariatului de poliție din cadrul Grupei unificate operative de investigații la Bender, cerînd de la ei achitarea poliței de asigurare.

Asigurarea obligatorie a transportului auto a fost introdusă în RMN prin decretul nr.26 „Privind unele particularități de introducere pe teritoriul RMN a asigurării obligatorii de răspundere civilă a deținătorilor mijloacelor de transport” din 30 ianuarie 2015, emis de Evgheni Șevciuk. Potrivit acestui document, începînd cu 1 martie 2015 a fost introdusă asigurarea obligatorie pentru automobilele cu numere de înregistrare românești. De la 1 aprilie – pentru mijloacele de transport înregistrate în Moldova. De la 1 iunie posesorii de automobile înregistrate în Ucraina vor fi nevoiți să procure polițele de asigurare transnistrene. Iar de la 1 ianuarie 2016 asigurarea transportului auto va fi obligatorie pentru deținătorii de mijloace de transport înregistrate în RMN.

Totodată, companiile de asigurare din Moldova susțin că polițele de asigurare eliberate de ele sînt valabile și pe teritoriul regiunii transnistrene.

Dacă intențiile autorităților RMN vizavi de asigurarea obligatorie vor fi realizate pe deplin, atunci de la 1 ianuarie a anului viitor toți posesorii de automobile din Moldova, inclusiv locuitorii Transnistriei, vor fi nevoiți să procure cîte două polițe de asigurare – una moldovenească și una transnistreană.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?