Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Deputat: În Ucraina este posibil un nou Maidan, mult mai sîngeros decît precedentul

31 mar. 2015,, 13:50   Externe
6189 5

Foto: infobiz.md

În Ucraina este posibil un al treilea Maidan, a declarat deputatul popular al Ucrainei, liderul grupării extremiste „Sectorul de dreapta”, Dmitrii Iaroş, într-un interviu pentru publicaţia „Observatorul”, informează topnews.ru.

„În Ucraina totul este posibil. Şi Maidanul cu atît mai mult. Oamenii mai au demnitate. Iar cînd sînt aduşi la o situaţie de limită, ei ies la Maidan”, a declarat Iaroş.

Acesta este convins că, dacă noul Maidan va avea loc, el poate deveni mult mai sîngeros decît precedentul.

„Desigur, următorul Maidan va fi mult mai… diferit, să spunem aşa. Oamenii au atîta armament în mîini, încît deja nimeni nu va mai sta în corturi şi să aştepte o lună-două, să cînte cîntece şi să fluture lanternele. Iar acest lucru tare n-aş vrea să se întîmple”, a menţionat liderul „Sectorului de dreapta”.

„Poziţia noastră este următoarea: să mergem pe muchie de cuţit. Pe de o parte, să păstrăm statul, pe de altă parte – să facem astfel, ca paraziţii să nu bea sîngele poporului ucrainean, aşa cum au băut cei care au fost pînă la revoluţie”, a adăugat el.

Liderul „Sectorului de dreapta” a subliniat că este nevoit să-i convingă pe unii dintre membrii organizaţiei despre faptul că, în situaţia actuală, un nou Maidan ar putea duce la pierderea statului.
„Avem băieţi-radicali, care deja strigă: haideţi acum! În special, tineretul care a gustat din acest spirit al libertăţii, iar acum este gata chiar mîine să ocupe Rada Supremă, Administraţia Preşedintelui, să-i măture pe toţi de acolo. Noi încercăm să le explicăm că vom pierde statul”, a declarat Iaroş.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?