X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Dorin Chirtoacă: Ne dezicem de terasele separate (VIDEO)

30 mar. 2015,, 15:55   Societate
3942 0
 Киртоакэ: Больше нельзя арендовать участки для террас
Foto: allmoldova.com
Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, cere ca în capitală să nu mai existe terase separate. Este vorba despre terasele care nu vor avea un punct de conectare care să asigure condițiile sanitare ale acestora.

„Da, ne dezicem de terasele separate. Ele nu pot exista! Este nevoie de punct de vînzare, apă, canalizare, adică de condiții sanitare. E nevoie de un punct de conectare. Se exclude arenda pămîntului, nu mai poate fi arendatpămîntul asupra teraselor. Iar cele existente trebuie reziliate în termen de 30-90 de zile. Agenții economici vor trebui să achite o anumită plată pentru ocuparea domeniului public”, a menționat Chirtoacă.

Viceprimarul Nistor Grozavua propus să se „revină la o decizie foarte simplă, dintr-o singură pagină, după exemplul orașului Bruxelles, unde se specifică că terasele se amplasează doar în fața obiectivelor de comerț de alimentație publică, cu asigurarea trecerii pietonilor pe trotuarul din față”.

Șeful adjunct al Direcției generale comerț, alimentație publică și prestări servicii, ValentinaConstantinov susține că „ pentru terenurile care nu au contract de arendă, fără relații funciare, taxa este de200 de lei pentru un metru pătrat, pe an, ceea ce este mai ieftin decît arenda propriu-zisă”.

În zilele apropiate, pretorii de sector urmează să se întrunească pentru a găsi o soluție potrivită situației legate de amplasarea teraselor în oraș.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?