X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Șeful Serviciului situații excepționale al Ucrainei, reținut la ședința Guvernului

25 mar. 2015,, 17:25   Externe
4200 0

На заседании правительства Украины задержан глава Службы чрезвычайных ситуаций
Foto: tsn.ua

Șeful Serviciului situații excepționale al Ucrainei, colonelul Serghei Bocikovski, a fost reținut de organele de drept miercuri, 25 martie, direct la ședința Guvernului Ucrainei, informează NOI.md. Împreună cu Bocikovski a fost reținut și adjunctul lui, general-maiorul Vasili Stoețki, prezent la ședință. Ofițerii sînt suspectați de delapidarea surselor bugetare în proporții deosebit de mari.

Astfel, conducătorii Serviciului situații excepționale al Ucrainei sînt suspectați de crearea unei scheme frauduloase de procurare a carburanților și lubrifianților, care a prejudiciat bugetul în proporții deosebit de mari. Reținerea celor doi a fost transmisă în direct de postul ucrainean de televiziune „112.UA”.

Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, a cerut să fie audiat anchetatorul care a efectuat reținerea, după care a comentat cele întîmplate. Inițiativa investigării achizițiilor efectuate de Serviciul situații excepționale aparține deputaților Radei Supreme. Potrivit anchetei preliminare, carburanții și lubrifianții au fost procurați la prețuri exagerate prin intermediul unei companii off-shore pe numele unei persoane nerezidente. Din această companie partea banilor conducătorilor Serviciul situații excepționale era transferată pe contul unei companii off-shore care le aparține lor personal.

Premierul ucrainean, Arseni Iațeniuk, a susținut cererea lui Avakov privind demiterea imediată a lui Bocikovski, adjunctului acestuia și a unui șir de funcționari de rang mai mic, care de asemenea ar fi implicați în schema frauduloasă.

Arsen Avakov a atenționat că aceasta nu este ultima reținere în rîndul funcționarilor de rang înalt din Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?