X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

UE va aloca Moldovei în cadrul programului ENPARD peste 64 de milioane de euro (VIDEO)

25 mar. 2015,, 17:05   Economie
6119 3
ЕС выделит Молдове по программе ENPARD более 64 млн. евро
Foto: noi.md
Uniunea Europeană va acorda Republicii Moldova 64 de milioane de euro pentru agricultură şi dezvoltarea rurală în cadrul programului ENPARD, informează NOI.md. Cabinetul de miniştri a aprobat decizia privind semnarea Acordului de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană privind implementarea Programului ENPARD Moldova – Suport pentru agricultură şi dezvoltarea rurală.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, a menționat că în cadrul programului ENPARD Moldova va primi de la Comisia Europeană 53 de milioane de euro pentru susținerea bugetară a sectorului agrar și peste 11 milioane de euro în calitate de asistență suplimentară.

Mijloacele sînt destinate promovării creşterii economice durabile şi incluzive în domeniul agricol şi dezvoltării rurale. Printre obiectivele acestuia figurează restructurarea şi modernizarea sectorului agroalimentar, asigurarea managementului durabil al resurselor naturale, îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi de muncă în regiunile rurale.

Implementarea programului ENPARD are ca scop susținerea sectorului agrar din Moldova și compensarea parțială a pierderilor în procesul de realizare a acordurilor de asociere și de liber schimb dintre Moldova și UE, precum și implementarea eficientă a măsurilor pentru dezvoltarea în baza celor mai bune practici europene etc.

Prin implementarea programului ENPARD se preconizează să se contribuie la dezvoltarea potențialului de export a principalelor produse moldovenești pentru livrarea pe piața UE și, respectiv, creșterea PIB-ului țării.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?