Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Putin cere repatrierea capitalului

21 mar. 2015,, 21:00   Externe
6967 3

Путин: возврат капиталов в РФ могут заблокировать
Foto: ruvr.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, le cere oamenilor de afaceri să repatrieze capitalul din străinătate. Liderul de la Kremlin a sugerat că fondurile păstrate în afara Federației ar putea fi blocate. Preşedintele Vladimir Putin a încurajat repatrierea capitalurilor ruseşti din strainătate, care se ridică la sute de miliarde de dolari, inclusiv ca urmare a riscurilor de a fi supuse restricţiilor în ţările respective.

Prezent joi la Moscova, la Congresul Uniunii Ruse a industriaşilor şi întreprinzătorilor, Putin a declarat că a primit dintr-o serie de ţări informaţii îngrijorătoare potrivit cărora ar putea fi întreprinse încercări de a împiedica revenirea în Federaţie a capitalului aflat în jurisdicţii străine.

Subliniind că decizia aparţine oamenilor de afaceri, liderul rus le-a solicitat să aibă însă in vedere acest risc şi a cerut ca procesul de repatriere să fie cât mai simplu din punct de vedere procedural şi neîmpovărător din punct de vedere economic.

Mesajul liderului rus vizează aparenta posibilitate a extinderii sancţiunilor occidentale în contextul crizei ucrainene, precum şi prelungirea pe termen nedeterminat a sancţiunilor americane. De altfel, liderii europeni reuniţi la Bruxelles au decis să prelungească până cel puţin la sfârşitul acestui an măsurile restrictive impuse Rusiei anul trecut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?