X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Grigorciuc și Amerberg, iarăși acuzați

21 mar. 2015,, 13:30   Societate
3178 0
Григорчуку и Амербергу снова предъявили обвинение
Foto: newsmaker.md
Vineri, 20 martie, versiunea finală a acuzațiilor a fost prezentată apărării și ambilor acuzați, a comunicat pentru NOI.md avocatul Roman Aronov. Ca urmare Mihail Amerberg a fost acuzat în baza a patru fapte, iar Pavel Amerberg – în baza a două. Totodată, deocamdată nu au fost colectate toate dovezile pe acest caz. Luni, 23 martie, instanța va examina demersul apărării privind atenuarea măsurii de reprimare pentru ambii inculpați de pregătirea tulburărilor în masă.

„În noua versiune a concluziei de acuzare prezentată de procurori vineri, 20 martie, și calificată drept „finală”, Mihail Amerberg este acuzat în baza a patru articole, iar Pavel Grigorciuc – în baza a două”, a relatat penru NOI.md avocatul inculpaților Roman Aronov.

Potrivit informațiilor lui, lui Amerberg i se încriminează: - blocarea mitingului autorizat al unioniștilor în anul 2012 (avocatul consideră că termenul de prescripție pe acest caz demult a expirat); - păstrarea nelegitimă a munițiilor (în urma perchezițiilor în apartamentul lui Amerberg au fost depistate 6 cartușe, pe care expertiza le-a declarat interzise); - tentativa de organizare a tulburărilor în masă (ancheta explică această acuzație prin intenția de a influența voința cetățenilor în cadrul alegerilor parlamentare din 2014); - trafic de influență (ancheta insistă că în schimbul consimțămîntului de a accepta spre păstrare un lot de armament și muniții Amerberg a promis altei acuzate - Olesea Vedi că Grigore Petrenco, fiind atunci deputat în Parlament, va acorda sprijin soțului ei, acuzat în cazul atacului asupra încasatorilor de la Metro în luna mai a anului trecut).

Lui Pavel Grigorciuc i se încriminează două fapte: - blocarea aceluiași marș al unioniștilor în anul 2012 și tentativa de organizare a tulburărilor în masă pînă și după alegerile parlamentare trecute.

„Nici apărarea, nici acuzații nu au fost informați pe marginea dosarului, deoarece ancheta încă continuă, a comunicat avocatul Aronov, - luni, 23 martie, judecătoria sectorului Centru va examina demersul apărării privind atenuarea măsurii de reprimare pentru acuzații. În curînd va începe a cincea lună de cînd ei sînt arestați, deși apărarea nu vede nici un temei pentru aplicarea celei mai aspre măsuri de reprimare”, a spus avocatul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?