Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ministrul de interne a susținut o întrevedere cu reprezentanții Fundației Soros

19 mar. 2015,, 12:15   Societate
2747 0
Ministrul de interne a susținut o întrevedere cu reprezentanții Fundației Soros
Foto: mai.gov.md
Chestiunile privind colaborarea MAI al RM cu Fundația Soros au fost discutate în cadrul unei întrevederi de lucru a ministrului Oleg Balan cu reprezentanții Fundației Soros. Părțile au discutat rezultatele colaborării în anul trecut, precum și au stabilit principalele priorități pentru anul curent.

În anul 2015 va fi continuată realizarea proiectului „Garanții procesuale la etapa urmării penale”, ale cărui rezultate înregistrate în anul trecut au fost calificate drept satisfăcătoare. Scopul proiectului este ridicarea nivelului de pregătire a angajaților organelor de drept în vederea reducerii numărului de cazuri de încălcare a drepturilor omului în etapa de urmărire penală. În cadrul proiectului pentru anul curent au fost preconizate un șir de seminare pentru grupuri mixte de angajați ai MAI.

Totodată, în cadrul colaborării MAI cu Fundația Soros a fost adoptată decizia de a elabora și publica cartea „În arestul poliției", în care trebuie să fie expuse principalele garanții juridice și procesuale ale persoanelor arestate de poliție. În afară de aceasta, se prevede lansarea publicației „Reținerea în procesul penal – Îndrumar pentru practicieni”, care se va axa ape inadmisibilitatea încălcării drepturilor persoanelor reținute de organele de drept.

Victor Munteanu a propus să se discute conceptul elaborării noului sistem de evaluare a pregătirii profesionale a angajaților poliției pentru unificarea acestuia cu standardele europene în vigoare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?