Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Acordul de Asociere RM-UE, ratificat de Senatul Franţei

6 mar. 2015,, 09:00   Politică
4209 1
Foto: newsmoldova.md
Senatul Franţei a ratificat Acordul de Asociere RM – UE. Până la sfârşitul lunii martie urmează ca şi Camera inferioară să voteze acest document, iar ulterior, în plenul Adunării Naţionale - Legislativul Franţei, să fie adoptată ratificarea Acordului de Asociere RM - UE.

„A fost un gest frumos din partea legislatorilor francezi, mă refer la numărul impresionant care a votat în favoare, precum şi discuţiile care au precedat votarea. După cum spuneau unii senatori, un astfel de acord ar fi putut trece neobservat altădată, însă în condiţiile geopolitice de azi, din zona noastră, ratificarea Acordului de Asociere RM-UE a fost o temă dezbătută îndelung”, a declarat ambasadorul Moldovei în Franţa, Oleg Serebrian.

Diplomatul moldovean a menţionat a fost o procedură destul de lungă şi meticuloasă. „Am fost invitat pentru audieri în Senat, precum şi reprezentanţii Ministerului francez de Externe au oferit audieri separate, deci a fost o procedură destul de lungă şi meticuloasă. Or, sensibilitatea pentru zona noastră este mare, Acordurile de Asociere, Parteneriatul Estic, la general, este o temă urmărită de nu doar de cei care sunt în Comisiile de politică externă, ci de toate Comisiile Camerei superioare”, a spus ambasadorul Moldovei în Franţa.

Până în prezent, 14 state au ratificat Acordul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?