X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Voronin: PCRM nu se află la guvernare, dar o va controla

25 feb. 2015,, 13:00   Politică
5001 2
Воронин: "ПКРМ не находится у власти, но будет ее контролировать"
Foto: moldova.org
„PCRM nu se află la guvernare, dar o va controla”, a declarat preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, la emisiunea "Loc de dialog" de la postul public de radio.

„Dacă noi, PCRM, am acordat vot Guvernului, nu înseamnă că participăm la guvernare. Noi am deblocat situaţia ca ţara să fie condusă. Acest vot mai mult nu înseamnă nimic”, a spus liderul PCRM.

Acesta a declarat că partidul va susţine doar proiectele de legi de interes naţional. „Categoric, PCRM nu se află la guvernare”, a spus liderul comuniştilor.

El a declarat că PCRM îşi doreşte funcţii de conducere în mai multe instituţii care se află sub control parlamentar.

El a lăsat să se înţeleagă că ar fi vorba de funcţii de conducere de la Curtea de Conturi, Consiliul Coordonator al Audiovizualului, Consiliul de Observatori al Companiei publice Teleradio-Moldova etc.

Referindu-se la programul de activitate al Guvernului pentru 2015-2018, Vladimir Voronin a spus că acesta conţine cîteva prevederi importante, printre care deblocarea activităţilor cu partenerii strategici, Federaţia Rusă, ţările din CSI, păstrarea statutului de neutralitate.

Referindu-se la componenţa nominală a Guvernului, Vladimir Voronin a menţionat că PCRM nu este mulţumit de activitatea a cinci miniştri, fără să precizeze care sînt ei, dar a acordat vot de încredere executivului, pentru că în caz contrar s-ar fi ajuns la alegeri anticipate.

"Noi ne cerem scuze de la cetăţeni, dar nu am avut altă alegere. Vom urmări activitatea acestor miniştri, dar nu vom răbda mult timp, dacă nu se va face regulă", a mai spus Voronin.

Întrebat ce părere are despre premierul Chiril Gaburici, Vladimir Voronin a spus că acesta corespunse criteriilor înaintate de PCRM, este din mediul de afaceri, este apolitic şi are capacităţi de manager.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?