Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Pe Scara cascadelor și strada pietonală au fost comise acte de vandalism (VIDEO)

23 feb. 2015,, 14:30   Societate
6041 6
На каскадной лестнице и на пешеходной улице совершены акты вандализма (ВИДЕО)
Foto: noi.md
A demarat modernizarea străzilor din centrul capitalei în cadrul pachetului I de finanțare alocat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (bul. Ștefan cel Mare și Sfînt, str. V. Alecsandri, bul. Negruzzi). În prezent, pe strada Vasile Alecsandri se lucrează asupra părţii electrice. Informația a fost comunicată de către șeful Direcției transport public și căi de comunicație, Igor Gamrețchi, în cadrul ședinței operative a Primăriei municipiului Chișinău, relatează NOI.md.

De asemenea, la finele săptămînii curente se prevede demontarea bordurilor. Mai sînt unele chestiuni tehnice, care se discută cu compania care efectuează lucrările și cu consultanți.

Potrivit șefului Direcției construcții capitale, Roman Sofroni, săptămîna trecută a fost încheiată reabilitarea podului suspendat din parcul „La izvor”, care este o parte a aleii ce unește ambele maluri ale lacului. Podul a fost construit în anii 1972-1973 și trebuia reconstruit, deoarece era în stare avariată și termenul de exploatare preconizat al acestuia a fost 20-25 de ani. El a fost demontat și în locul lui a fost construit unul nou (cu lungimea de 66,9 metri, lățimea – 5,45 metri). Valoarea proiectului, inclusiv amenajarea, constituie aproximativ 4 milioane de lei. Săptămîna curentă primarul general, Dorin Chirtoacă, intenționează să aprecieze munca constructorilor înainte de darea obiectului în exploatare.

Iar la Scara cascadelor din parcul „Valea Morilor” trebuie de instituit un post de poliție, deoarece în timpul nopții aici apar numeroase deteriorări provocate de cetățenii noștri neconștiincioși. La acest obiect deja au demarat lucrările de turnare a betonului. Însă în zilele de odihnă trecute a fost încălcată demarcarea. Dacă nu va apărea un post special de poliție, atunci, cel puțin patrularea va fi mai intensă.

Săptămîna trecută, pe strada pietonală Diordiță a fost comis un act de vandalism. Cîțiva metri de pavaj a fost deja restabilit.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?