X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În anul 2015 Guvernul îşi propune să armonizeze legislaţia naţională cu circa 150 de acte ale UE

19 feb. 2015,, 16:15   Politică
3887 2
Молдова гармонизирует свое законодательство по стандартам Евросоюза
Foto: privesc.eu
În anul 2015 Guvernul îşi propune să armonizeze legislaţia naţională cu circa 150 de acte ale Uniunii Europene. În acest sens, Guvernul a aprobat joi Planul naţional de armonizare a legislaţiei pentru 2015, în care se regăsesc priorităţile de armonizare legislativă la standardele UE.

Potrivit agenţiei "Infotag", ministrul Justiţiei, Vladimir Grosu, a menţionat în cadrul şedinţei că Planul necesită a fi aprobat pentru a implementa cu succes Acordul de asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

În document sînt incluse 96 de proiecte, dintre care 29 de legi, 62 de hotărîri de guvern şi cinci acte departamentale. 62 dintre proiectele prevăzute de Plan sînt propuneri de acte noi, iar alte 34 – acte ce urmează a fi modificate.

Ministrul a precizat că documentul vizează 13 domenii, printre care servicii financiare, fiscalitate, agricultură şi dezvoltare rurală, cooperarea în sectorul energetic, protecţia consumatorului, drepturi de proprietate intelectuală, concurenţă, protecţia mediului înconjurător, sănătate publică, societate informaţională.

Proiectul stabileşte că în anul 2015 autorităţile urmează să adopte, în particular, Legea cu privire la inspectarea financiară, Legea cu privire la energia electrică, Legea cu privire la gazele naturale. De asemenea, vor fi modificate Legea privind protecţia consumatorilor, Codul contravenţional, Codul muncii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?