Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Dudoglo a îndemnat autorităţile Moldovei să elibereze persoanele arestate pentru trădare de patrie

19 feb. 2015,, 13:00   Societate
3537 1
Дудогло призвал освободить арестованных гагаузов за "измену родине"
Foto: enigagauziya.md
Candidatul Partidului Democrat la postul de başcan al Găgăuziei, deputatul Parlamentului Nicolae Dudoglo a îndemnat conducerea Moldovei să elibereze locuitorii Găgăuziei arestați pentru trădare de patrie.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează presa regională, Dudoglo a menţionat că "are impresia că judecătorii aşteaptă cînd situaţia politică din republică va fi stabilă".

"Rog să fie examinat subiectul privind înlocuirea măsurii de arest preventiv pentru Dmitri Cuzneţov şi Veaceslav Boico în măsură preventivă cu interdicţia de a părăsi ţara, control judiciar sau arest la domiciliu, sub răspunderea mea şi garanţii", a spus el.

Dudoglo este convins că "aflaţi la libertate, aceşti tineri nu vor împiedica cursul obiectiv al procesului de judecată".

La mijlocul lunii decembrie, un rînd de oameni publici din autonomie, inclusiv primul preşedinte al Găgăuziei, Stepan Topal, şi cunoscutul opoziţionist Ivan Burgudji, s-au adresat cu o cerere similară preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Însă şeful statului nu a reacţionat la îndemnurile lor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?