X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Drăguțanu: Agitația de pe piața valutară a Moldovei nu va dura mult(VIDEO)

17 feb. 2015,, 15:15   Economie
7991 4
Foto: noi.md
Agitația pe piața valutară a Moldovei nu va dura prea mult, situația pe piață se va stabiliza. Asigurările au fost date de președintele Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, în cadrul unei conferințe de presă, relatează NOI.md.

Potrivit lui, acum este complicat de precizat cînd se va produce acest lucru, totul va depinde de acțiunile cetățenilor, de faptul cît de curînd ei vor înceta să procure valuta, provocînd continuarea sporirii cererii la aceasta.

Șeful Băncii Naționale a Moldovei a menționat că variațiile mari ale ratelor de schimb la băncile și casele independente de schimb valutar, precum și decalajul dintre cursul de cumpărare și cel de vînzare este o consecință a hiperagitației din ultimele zile. Dorin Drăguțanu a specificat că în momentul de față piața valutară încearcă să găsească un punct de echilibru, să vadă la ce preț vînzătorii sînt dispuși să comercializeze valuta, iar cumpărătorii – să o procure. Totodată, potrivit lui, această agitație nu va dura prea mult și piața se va stabiliza.

Președintele BNM i-a îndemnat pe jurnaliști să nu utilizeze pe larg o astfel de noțiune precum „speculant”, menționînd că dacă în condițiile actualei agitații cetățeanul va procura 100 de euro, ar fi incorect să fie numit speculant.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?