X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Gaburici: Mă angajez să continui parcursul proeuropean al Moldovei

14 feb. 2015,, 15:30   Politică
10021 9
Габурич: «Обязуюсь продолжить проевропейский курс Молдовы»
Foto: taste-of-life.md
Candidatul la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova din partea PLDM, Chiril Gaburici, a declarat că înțelege în ce situație politică și economică complicată a fost înaintat în acest post, însă este pregătit să-și asume această responsabilitate și să continuie parcursul proeuropean al țării, informează NOI.md.

Răspunzînd la întrebările jurnaliștilor după întrevederea cu președintele țării Nicolae Timofti, Chiril Gaburici a menționat că a avut împreună cu liderul PLDM, Vladimir Filat, și șeful statului o discuție interesantă, iar Nicolae Timofti va lua o decizie privind candidatul la funcția de premier mai tîrziu.

Chiril Gaburici a menționat că a fost de acord cu inițiativa PLDM-ului privind înaintarea lui la funcția de premier și consideră că este o mare responsabilitate. Zilele următoare candidatul va avea consultări cu reprezentanții partidelor parlamentare, patronatele și sindicatele. Chiril Gaburici și-a exprimat speranța că va avea parte de înțelegere, iar dicuțiile vor fi pozitive și constructive. Totodată, Gaburici speră că programul de activitate și noua echipa guvernamentală vor fi susținute de Parlament. Candidatul la funcția de premier a refuzat să spună dacă vor fi operate schimbări în programul de activitate prezentat de Iurie Leancă, menționînd că va putea răspunde la această întrebare după consultările cu fracțiunile parlamentare. Chiril Gaburici a subliniat că va coopera cu toate partidele care doresc binele pentru țară. Comentînd refuzul lui Iurie Leancă de a vota noul guvern în lipsa unei majorități proeuropene PLDM-PDM-PL, Chiril Gaburici a spus că el și Iurie Leancă sînt prieteni buni și că va discuta cu el situația creată.

Totodată, Chiril Gaburici a infirmat zvonurile că ar fi nănașul nepoatei lui Vladimir Voronin, Ecaterina, dar a recunoscut că este nănașul lui Eduard Bănăruc, însă nu consideră că poate fi vorba despre un conflict de interese. Chiril Gaburici a menționat, de asemenea, că nu are probleme de integritate, despre care a vorbit liderul PL, Mihai Ghimpu, menționînd că în scurt timp va publica informația respectivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?