X 
Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Opinie: procurorii trebuiau să deschidă un dosar penal în baza declaraţiei lui Sturza privind delapidarea a $1 mlrd.

14 feb. 2015,, 10:45   Economie
10400 6

Foto: europalibera.org

Procuratura Generală era obligată să iniţieze o anchetă proprie privind scoaterea în ţară a mlrd. în baza declaraţiei fostului Premier Ion Sturza, consideră economistul Alexandr Muravschi, care a acorda un interviu săptămânalului "МК" в Молдове".

Potrivit agenţiei "Infotag", el este mirat de reacţia Procuraturii Generale, care a declarat că "nimeni nu i s-a adresat oficial cu asemenea solicitare".

Fostul ministru al Economiei a amintit că Moldova astăzi este într-o situaţie economică şi politică dificilă.

"Băncile sunt agitate, cu atât mai mult că este vorba despre Banca de Economii, prin care trec resursele tuturor bugetarilor şi pensionarilor. Obligaţiunea procurorilor este în timpi scurţi să desfăşoare ancheta sau să pedepsească vinovaţii sau să declare public că acuzaţiile dl Sturza nu corespund realităţii. Însă şi fostul ministru al Finanţelor, Veaceslav Negruţa, a relatat despre semnalele sale la CNA şi Procuratura Generală încă în 2012", a spus Muravschi.

El apreciază sceptic invitarea specialiştii agenţiei britanice Kroll pentru auditul internaţional al situaţiei.

"Sunt mai mult decât convins că totul se va termina cu nimic. Vor fi rapoarte frumoase, se vor indica câteva nume, cel mai probabil deja cunoscute. Întrebarea este ce va urma după. Problema este că aproape fiecare persoană care a trecut prin piramida puterii de repetate ori s-a adresat presei, pentru ei o acuzaţie mai mult, o acuzaţie mai puţin - nu contează. Deoarece nicio decizie de judecată nu a fost emisă. Să luăm România: 10 miniştri şi doi foşti Premieri au fost condamnaţi, recent poliţia românească a desfăşurat o serie de percheziţii în 90 de oficii ale celor mai mari companii. Iar la noi cel mult pot pedepsi un medic sau un profesor, sau un primar, iar mai sus - Doamne fereşte", a menţionat Muravschi.

El concluzionează că "dacă Procuratura Generală îşi scuză inacţiunea prin lipsa adresărilor oficiale, înseamnă că la sigur execută comenzi politice".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?