X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4054

Moscova apreciază ajutorul SUA acordat Moldovei ca „finanţare pentru ripostare Rusiei"

9 feb. 2015,, 10:00   Politică
4156 5
Москва сравнивает помощь США Молдове, как "ассигнование на противодействие с Россией"
Foto: ru.rfi.fr
Moscova apreciază drept „finanţare pentru ripostare Rusiei” cele $640 de milioane pe care SUA le-au prevăzut în proiectul bugetului pentru ajutor Ucrainei, Moldovei şi Georgiei cu scopul de "a opune rezistenţă Rusiei".

Potrivit agenţiei "Infotag", secretarul de presă al MAE al Rusiei, Alexandr Lukaşevici, a spus joi că "aceşti bani sînt destinați pentru realizarea unei sarcini demonstrative - "de ripostare Rusiei".

"Dacă SUA deja au trecut în dimensiunea fixării în buget a finanţărilor speciale pentru ripostare Rusiei, atunci este evident că procesul a ajuns deja prea departe", a menţionat Lukaşevici.

El a spus că Rusia nu avea dubii în privinţa atitudinii de confruntare a Casei Albe, care a început un joc inutil de-a sancţiunile.

"Dar acum este vorba, posibil, despre acţiuni de subminare împotriva Rusiei, ceea ce transpune tensiunile din relaţiile noastre la un nou nivel. Asemenea proiecte confirmă că linia americană se reduce la geopolitică curată, a cărei esenţă este simplă - zădărnicirea proceselor naturale de integrare în spaţiul CSI, de a îndepărta cu orice preţ Ucraina şi pe alţi vecini de Rusia", a spus Lukaşevici.

Potrivit lui Lukaşevici, "acţiunile Washingtonului intenţionat duc relaţiile ruso-americane într-un impas, ieşirea din care va fi greu de găsit. Dar, probabil, aceasta este alegerea administraţiei americane, pentru care va trebui să răspundă pe deplin".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?