X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Bolnavii de astm nu găsesc preparatul de care au nevoie în farmacii

6 feb. 2015,, 11:15   Societate
3138 0
Foto: odess-life.ua
Revoltă pe reţelele de socializare. Tot mai multă lume se plânge de lipsa preparatelor pentru persoanele astmatice în farmacii. Directorul Agenţiei Medicamentului spune că ştie de această problemă, care s-a iscat nu din lipsa de stoc, ci din cauza unor afacerişti, care cumpără medicamentul şi îl vând mai scump în ţările vecine.

După ce mai multe persoane s-au plans că nu pot face rost de sprayul pentru astmatici, am sunat la două dintre cele mai mari reţele de farmacii din ţară ca să ne convingem dacă într-adevăr este deficit de medicament.

Directorul Agenţiei Medicamentului, Alexandru Coman, spune că au făcut o analiză ca să afle cauza şi că s-a depistat că cineva face afacere pe seama bolnavilor de la noi.

Alexandru Coman, director Agenţia medicamentului: «Am stabilit că multe medicamente de acest gen sunt cumpărate de străini din ţările limitrofe, aici fiind mai ieftine şi fiind şi în farmacii. Bănuiesc că în ţările limitrofe este un deficit de aceste medicamente şi ele migrează la nivel privat».

Şeful de la Agenţia Medicamentului a mai dat asigurări că această problemă va fi rezolvată până la începutul săptămânii viitoare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?