Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

SUA și Coreea de Sud au început exerciții militare comune

5 feb. 2015,, 14:45   Externe
3047 0

Foto: ruvr.ru

Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud au început joi manevre navale comune, la care participă și un submarin nuclear american, ceea ce va provoca noi reacții de indignare din partea Phenianului, relatează AFP.

USS Olympia (SSN-717), submarin nuclear clasa Los Angeles, avînd la bord aproximativ 120 de marinari, este ancorat în portul Jinhae (sud) de vinerea trecută.

Timp de trei zile, forțele americane și navele sud-coreene implicate în aceste manevre vor exersa diferite tactici pentru a detecta submarine și nave de suprafață inamice în apele vecine Peninsulei Coreea.

'Obiectivul acestui exercițiu este de a ne crește complementaritatea operațională, de a întări cooperarea și de a ameliora starea de pregătire a marinarilor noștri', a declarat un purtător de cuvînt al marinei americane, precizînd că este vorba de exerciții de rutină ce sînt organizate în mod periodic.

Regimul nord-coreean condamnă, de fiecare dată, exercițiile comune americano-sud-coreene, considerîndu-le pregătiri pentru invadarea teritoriului său.

Manevrele militare anuale dintre SUA și Coreea de Sud ('Key Resolve' și 'Foal Eagle') sînt programate pentru luna martie și acestea ar putea provoca o recrudescență a tensiunii în peninsulă. Cele două Corei sînt tehnic în stare de război deoarece nu au semnat un tratat de pace după armistițiul din 1953.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?